Om mina produkter

Nässelhäxan tillverkar olika sorters produkter på ett hantverksmässigt sätt. Grunden är kryddträdgården med bikuporna och mina vilda nässlor.

Syrat nässelknäcke ger ett järnrikt och gott bröd som passar till både ostbrickan, soppan eller frukostkaffet. Vardagslyx som alla kan unna sig.

Alla brödkakor är unika och ser därmed olika ut. Honungen skattas vid olika tider på sommaren och har därför olika färg beroende på vilka blommor som nektaren kommer från. Det är bevis för den hantverkstradition som Nässelhäxan vill förmedla.

Nässelhäxans produkter säljs endast lokalt av återförsäljare eller på marknader där vi medverkar.Nässelknäcke

Jag bakar mitt nässelbröd från grunden. Hela sommaren skördar jag nässeltoppar som sedan torkas och mals.

Själva brödet gör jag också från grunden av surdeg på vatten, råg och honung. Det bakas sedan i vedspis på ett hantverksmässigt sätt. Jag köper mitt mjöl från lokala odlare med en förkärlek för de gamla sorterna. Det känns bra. På så sätt gynnas lokala odlare samtidigt som jag stöttar bevarandet av de gamla sädessorterna. Att de odlar ekologiskt är självklart.

Bivax

Bina ger mig inte bara honung att äta, utan även bivax. Bivax är ett underbart material som kan användas för att göra bivaxljus, tvål, salvor, vaxdukar och till impregnering. Bina utsöndrar vaxet ur sina vaxkörtlar och det driver dem att ständigt bygga ut sina vaxkakor. Bivax är ett fantastiskt ämne som även kan blandas i olika slags impregneringsmedel som till exempel skokräm, vax till oljerockar och så vidare.Nässelhäxans produkter säljs endast lokalt av återförsäljare eller på marknader som vi medverkar.